Subsidie zonnepanelen
Er is weer subsidie voor zonnepanelen. U kunt uw aanvraag voor subisidie digitaal indienen bij AgentschapNL via het e-loket.

 
 
  Home
Subsidie zonnepanelen
Nieuws zonnepanelen
Zonnepanelen in de praktijk
Zonnepanelen
Informatie over zonnepanelen
Archief
Subsidie zonnepanelen
 
 
       


Zonnepanelen zijn erg goedkoop geworden in vergelijking met enkele jaren geleden, ook zonder subsidie kunnen zonnepanelen winstgevend zijn!

Grootste zonnepanelendak van Berlijn
Vandaag opent op Nederlands initiatief het grootste zonnepanelendak in Berlijn, op het dak van het grootste Duitse verhuisbedrijf Zapf. Het idee voor het enorme solarproject komt van First Green Capital, een nieuwe joint venture tussen energieleverancier Greenchoice, financieel consultant Zanders, Eurosol en drie Duitse ondernemers. Op het dak van Zapf ligt vanaf nu het grootste Berlijnse zonnesolarproject, een installatie van 4.536 zonnepanelen op 22.500 m2 dakoppervlak met een vermogen van 1,1 megawattpiek (MWp). Greenchoice investeert in Duitsland omdat de Duitse overheid duurzame energie met succes stimuleert.

Jurjen Algra van Greenchoice: ‘In Duitsland worden per dag net zoveel zonnepanelen gelegd als in Nederland in een jaar. Daar kan Nederland een voorbeeld aan nemen als het gaat om duurzame energie.’

First Green Capital huurt het dak van Zapf voor 25 jaar. De opgewekte stroom van 1,0 miljoen kilowattuur (KWh) wordt teruggeleverd aan het net tegen het vaste teruglevertarief van € 0,258 per KWh ofwel een omzet van circa € 250.000,- per jaar. Het bedrijf heeft nog grotere ambities: in totaal wil het binnen vier jaar 100MWp aan vermogen installeren.

Greenchoice is als investeerder en als energieleverancier een strategische partner in First Green Capital. De JV werd afgelopen december opgericht en ontwikkelt en investeert in solarprojecten met als uitgangspunt dat iedere installatie een minimaal vermogen van 1 MWp moet hebben. Zanders is verantwoordelijk voor financieel advies en risicomanagement. De ambitie is om steeds grotere zonnepanelenprojecten te starten in het buitenland.
bron; http://greenchoice.com


Subsidieregeling zonnepanelen

De Stichting Wij Willen Zon is geen commerciële instelling, maar heeft als doel zonne-energie in Nederland op grotere schaal van de grond te krijgen. Een initiatief omdat de afgelopen jaren de subsidieregeling voor zonne-energie ingewikkeld en snel overtekend was en blijkbaar veel mensen geďnteresseerd zijn in zonnepanelen op hun dak.

Minister Verhagen maakt uitrol van duurzame energie van zonnepanelen onmogelijk door aan de subsidieregeling voor duurzame energie een maximumbedrag te stellen van 15 ct per Kwh. Verhagen zegt dat hij de nieuwe regeling alleen wil richten op het “maken van meters”, met de goedkoopst mogelijke duurzame technieken. De techniek van zonnepanelen is nog niet zover ontwikkeld dat zij zonder subsidie uitkan.
 

Elektrisch rijden - Elektrisch vervoer

Elektrisch vervoer, elektrisch rijden

De elektrische auto.

De vloeibare batterij

Subsidie voor groene daken

   
 
Deze domeinnaam is beschikbaar
© 010 Webdesign